BEN JE KLAAR VOOR JE REIS?

Print Email

Ben je klaar voor vertrek?

Kaartjes, geld, paspoort… klaar voor vertrek?

Er is een paar essentiële dingen waar een reiziger niet buiten kan. Denk op tijd aan vaccinaties. Het is namelijk een feit dat bijvoorbeeld een ziekte als hepatitis A vaak voorkomt op populaire vakantiebestemmingen en moeilijk te vermijden is wanneer je daar eenmaal bent.
Maak minstens 6 weken vóór vertrek een afspraak met de huisarts, GGD, Travel Clinic of vaccinatiecentrum voor een volledige beoordeling van je gezondheidsrisico’s en om te weten te komen welke vaccins, malariamiddelen of andere voorzorgsmaatregelen je misschien nodig hebt.
Tot die tijd kun je je voorbereiden op je vertrek met deze handige hulpmiddelen:

Reisplanner

Vul de reisplanner in met alle gegevens over je gezondheid en je reis om een eigen reisplan aan te maken; af te drukken en mee te nemen naar de afspraak bij de huisarts, GGD, Travel Clinic of het vaccinatiecentrum. Dan weet je zeker dat je alle informatie bij de hand hebt.

Vaccinatieoverzicht

Wanneer je geregistreerd of ingelogd bent, kun je een eigen online vaccinatieoverzicht bijhouden; je kunt dit dossier op elk willekeurig moment openen en er iets aan toevoegen. Ook kun je e-mails of sms’jes instellen om je te helpen herinneren aan het op tijd halen van je (vervolg)vaccinaties.
Wanneer je bijna klaar bent voor vertrek, bekijk dan nog de veelgestelde vragen van reizigers, onder andere over het meenemen van medicijnen naar het buitenland en het vermijden van een jetlag. Er is ook een checklist voor reizigers die je nog kunt nalopen voor je vertrekt. Dan weet je zeker dat je niets vergeten bent!

SANL.TRAV.18.01.0011g